Zeilklipper Pouwel Jonas
Nederlands - nl-NLDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)English (United Kingdom)
Follow Pouwel Jonas on FacebookFollow Pouwel Jonas on TwitterFollow Pouwel Jonas on InstagramBlogs
Blogs
Zeilklipper Pouwel Jonas en groen ondernemen

inloggen
~ Bemanning ~

SCHIPPERhenri_van_dijk
Henri van Dijk

Sinds 1993 schipper ik op traditionele zeilschepen op de Nederlandse wateren. Vanaf maart 2007 mag ik mij de trotse eigenaar noemen van de prachtige tweemast zeilklipper Pouwel Jonas.
Ik geniet van het schippersleven: observeren van het weer, samenwerken met gasten en zeilen als sport. Het vaak zeer intensieve werk, dat het onderhoud van een klassiek zeilschip met zich mee brengt, vind ik prachtig. Het vervult me met trots dit culturele erfgoed in ere te houden.
Ik vind het belangrijk om de nadruk te leggen op maatschappelijk bewust ondernemen. Voor de gasten is dat een prettige service: wij leveren gratis fair trade koffie en thee, biologische basisingredi├źnten voor maaltijden en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Zo tonen we samen respect voor mens en milieu en voorkomen we onnodige verspilling van boodschappen.
Wil je vrijblijvend het schip een keer komen bekijken, dan ben je van harte welkom!Blue Peter 2011 MariekeMATROOS
Sanne Koenen

De eerste 16 jaar van mijn leven heb ik aan boord van een tjalk gewoond. Al vroeg leerde ik zeilen, eerst op de zeilschool en later op andere schepen. Gaandeweg zijn de schepen waarop ik vaar steeds groter geworden en het vaarwater steeds ruimer. Van valkjes tot een 3-mast topzeilschoener, van jachtjes tot VOC-replica's, van een motorloos sk├╗tsje tot een snelle RIB, ik vind het allemaal geweldig. Dit seizoen mag ik een prachtige klipper van 37 meter mijn thuis noemen.

 

Als net afgestudeerd mariene ecologe vind ik het geweldig om de Waddenzee en het IJsselmeer te zien, voelen, en ruiken, in plaats van erover te lezen in boeken en wetenschappelijke artikelen. Tevens hoop ik de gasten die mee varen iets te kunnen leren over deze waterlichamen en watermanagement in Nederland.