Zeilklipper Pouwel Jonas
Nederlands - nl-NLDeutsch (DE-CH-AT)French (Fr)English (United Kingdom)
Logboek Pouwel Jonas

Klik hier voor meer berichten

Zomer, eindelijk
There are no translations available.

Wat kunnen Brabanders beter dan genieten? Wie het antwoord weet, mag het zeggen! Wij hebben afgelopen weekend een gladgestreken weekend naar Terschelling gevaren met uitgelaten leraren van het Pierson College in Den Bosch. De voorspellingen voor mooi weer hadden wij natuurlijk zelf besteld, en zo trokken we zaterdagochtend met een zonovergoten dek en een bescheiden, maar fijne wind in de zeilen naar Terschelling om 06.30 uur in de ochtend...
Het perfecte weer om een weekend te varen en onze gasten óók nog het plezier op het eiland te gunnen, omdat we daar rond de middag vast konden leggen aan de steiger.
Maar oké, het is een schip en een schip heeft zeker niet het buitenissige comfort van een huis waar de energie niet via een stroomlijn uit een muntenslurpende kast moet worden getrokken en haarföhns een soort van vloeken in de kerk is! Daar komt bij dat onze gloedjenieuwe koelkast recentelijk voor de derde keer gereanimeerd wenste te worden, waardoor ons privé-vriezertje overuren draaide om het vers aangeschafte leger koelelementjes te deporteren naar de gastenkoelkast zodat ze zij aan zij de wijntjes voor de zaterdagse zomeravond toch nog koud konden houden. Intussen struinden we koortsachtig het internet af naar sinus-omvormers die ervoor moeten zorgen dat de koelkast gered is en onze privé-wc toch ook eens standaard door blijft spoelen in plaats van dat we op onze knietjes gebedjes na de grote boodschap plegen en te hopen op stamelend gerochel die onze bolus nodig heeft om haar weg door de bescheiden hakselaar te vinden.

In de avonduren bleek de verbinding van onze digitenne toch ook niet bestand om Henri het plot van de overigens zeer idiote film I Robot te gunnen. Pixelige blokkenpatronen werden ondersteund door sqeeukerige synthi-sounds, maar de lauwe Jupiler (want onze koelkast werkt inmiddels ook niet meer zoals we zouden willen) liet ons een eigen eind verzinnen. Vroeg naar bed bleek een uitstekende optie. Snel even de gevangen dode vissen en nog half levende schelpdiertjes van Maya over boord gooien om het gevoel hebben dat er nog iets werd gered...
De crew splitste zich vandaag in Harlingen aan de Willemskade. Vrouw en kind middels een vriendelijke lift huiswaarts, man en maat de pizzeria in... tot aan einde Oerol blijft Harlingen onze afvaarthaven, zijn wij nog druk in de weer de kast weer koel te krijgen en het hoofd niet al te veel op hol! We zitten midden in het seizoen en met dit zonnige weer is dat zeker geen straf. Nu alleen de volgende keer de schenen wat beter beboteren met zonnebrand, want die gloeien nog na van het fijne weekend!
Welterusten voor nu en op naar Oerol (p.s. er is nog plek tijdens het tweede weekend!!!)

Lieve groetjes, Laura

zondagavond 5 juni 2010